Hygiejne på arbejdspladsen

Man in Gray Shirt Cleaning Clear Glass Wall Near Sofa

Det er helt utroligt. Vi tager ikke ved lære. Vi bilder os selv ind, at vi lærte en masse, da Covid hærgede os med lock downs, udgangsforbud og alle mulige andre restriktioner, som vi gennemlevede. Vi brugte ansigtsmasker og håndsprit i massevis. Vi forstod, at god hygiejne er en af vejene til at vi kunne håndtere virussen. Vi blev meget bevidste om, hvor vigtig god håndhygiejne er. Men: En undersøgelse, som blev offentliggjort her i begyndelsen af marts 2023, har vist, at salget af fx håndsprit er faldet tilbage til niveauet, som det lå på før, vi overhovedet lærte Corona virussen at kende! Og det siger noget om, hvor lidt vi har lært om hygiejne!

Vi lærte for lidt

Vi har faktisk ikke lært noget. Jo, vi har lært, at det er behageligt at få lov til at arbejde hjemmefra i ny og næ. Men ellers?

Der er dog nogen mennesker, der gerne vil arbejde på kontoret igen. De savner at være i samme rum med kollegaerne. Men sørger de for at spritte hænderne? Sørger de for at skrivebordene er rene og frie for støv? Det gør de nok ikke. Og det er derfor nødvendigt, at du sørger for, at kontorrengøringen sker. Jævnligt. Helst på daglig basis. Det er jo sådan, at rene kontorer bevirker, at dine medarbejdere er gladere og dermed også mere effektive. God kontorrengøring betyder også færre sygedage! Og ja, du kunne vælge at tilbyde alle medarbejdere, at de har en lille bøtte med håndsprit til rådighed. Sæt den på deres skriveborde.

Daglig rengøring af kontorer

Og ja, du bør sørge for kontorrengøring hver dag – også selvom det ikke er alle medarbejderne, der møder ind hver dag. Nu spørger du så om, hvor du finder et godt rengøringsfirma i Risskov, hvor din virksomhed ligger. Det er da nemt at finde ud af: Du skal bare søge på nettet efter ”rengøringsfirma i Aarhus”, så finder du sikkert ét, der gerne vil komme til Risskov og udføre dette arbejde.

Det vigtige er, at rengøringsfirmaet har erfaring med erhvervsrengøring – og at firmaets personale får tilladelse til fx at smide gamle madrester ud, som eventuelt er blevet glemt i køleskabet ude i kontorets lille køkken. Rengøringsfirmaets personale vil sørge for, at kontoret altid er rent og dufter friskt. Kontorer, der stinker af indelukket luft og gamle madrester, er bestemt ikke rare at møde ind på om morgenen.

Det rette rengøringsfirma

Du bør derfor kontakte det rengøringsfirma, der også betjener Risskov, og tale med dem om hvordan og hvorledes. Du skal selvfølgelig have alle oplysninger om priser og tider. Og ja, du kan måske få et godt tilbud, alt efter hvor stort kontoret er, hvor mange ansatte du har, og hvor mange der bruger kontorerne dagligt.

Og: Når du nu taler med et rengøringsfirma, så spørg da også indtil det her med at få sat en lille bøtte håndsprit på skrivebordene. Det kan jo sagtens tænkes, at de har en leverandør, som kan give dig nogle fine bøtter i et diskret design. Det vigtigste er, at du tænker et lille skridt længere end alle andre, der færdes på kontoret – og giver dem et lille puf i den rigtige retning.

Scroll to Top