Problematiske størrelser

Der er ikke noget at diskutere. Du har taget beslutningen: I skal ned i storcenteret på tirsdag. Ja. Din mand har fri på tirsdag. Og han skal med. I skal nemlig finde en forårsjakke til ham. Det er noget, som du bare ikke magter at gøre alene længere. Indtil sidste år var det helt ok for dig at gå på udkig efter jakker til mænd og så købe den, som din mand ville bruge i de næste mange år. Men sådan er det ikke længere. Din mand har nemlig ’udviklet’ sig. Han er blevet rigtigt stor i det. Nej, det har ikke noget med, at hans livrem sidder mere og mere vertikalt omkring maven.

Brug for ekstra stort tøj

Det har noget at gøre med, at han bare er blevet meget fed. Overalt. Han har brug for tøj til store mænd. Og det kan du simpelthen ikke finde ud af at købe til ham alene. Så han skal trækkes ud af dynens fjer på tirsdag. Og du skal trække i dit pæne tøj. I skal på tøjindkøb. I skal kigge på jakker til mænd. I skal bruge et par timer tæt ved et prøverum i en butik, der har specialiseret sig i tøj til store mænd. I skal naturligvis også nyde en god frokost sammen – inde på den lokale bistro. Sådan lidt fransk inspireret mad. Med salat!

Men mest af alt, så skal du have fred i dit sind. Din mand skal ikke gå klædt i laser og pjalter. Han skal være velklædt. Og det er grunden til, at du ikke lader ham gå på tøjindkøb alene. Du ved nemlig, at han ikke går ind i de rigtige butikker – med vilje. Han kommer jo altid hjem uden nye klæder. Og hans undskyldning er altid, at han ikke kunne finde smart tøj i den størrelse, som han har brug for. Du ved godt, at det ikke er sandt. Der findes masser af smart tøj til store mænd. Det handler bare om at finde det. Og så tage tiden, der skal bruges på at prøve det – og vælge farver.

Rollen som vagthund

Jo, din rolle er at være vagthund. Dels på den måde, at din mand faktisk får prøvet det par bukser, som han har brug for. I ro og fred. Dels på den måde, at han ikke springer over, hvor gærdet er lavest, men faktisk tager tiden til at se sig selv i spejlet og får vurderet, om han kan lide den jakke, som han prøver. Det er ikke altid sjovt at være sådan en vagthund. Men det er nødvendigt. Og du påtager dig gerne rollen, fordi du ved, at når jagten på jakker til mænd er overstået, så bliver din mand glad. Du ved også, at når I først får taget hul på at købe nyt tøj til ham, så er der intet der stopper ham. Så længe han bare føler sig tryg ved at skulle prøve tøj til store mænd og har mulighed for at spørge dig om din ærlige mening. Og naturligvis er du altid ærlig.

Kvinders tøjindkøb

Du har den der følelse af, at du bare skal ud og købe tøj til dig selv. Det er sådan set ikke fordi, du har brug for nyt tøj. Det er mere en idé om, at du har brug for fornyelse. Og ja, selvom det ikke er udsalgsperiode lige nu, så er der jo mange gode tilbud. Butikkerne har jakker til kvinder på tilbud. Vinterjakker. Klart. Foråret er på vej, selvom vejrudsigten ikke lover lunere vejr! Butikkerne skal have tømt deres lagre. Så tilbud er der rigeligt af. Så hvorfor ikke benytte chancen? Måske kan du finde noget smart tøj på tilbud.

Måske er du blevet en stor pige?

Du har måske brug for en ny jakke til foråret. Ok, det bliver så ikke den seneste model, du køber. Men en model fra sidste sæson er da også god nok. Ikke? Eller? Skal det absolut være den mest moderne model, så må du betale for den. Det er op til dig. Det er måske et spørgsmål om penge? Det kan jeg forsikre dig om, at det er det for de fleste af os. Vi vil helst ikke bruge for mange penge på tøj. Og kan vi finde smarte jakker til kvinder på tilbud, så benytter vi os af det. Ingen tvivl om det. Men hvis vi nu er af sådan en beskaffenhed, at vi har brug for særligt tøj, så kan det være lidt svært at finde en smart jakke på tilbud. Det kan fx være, at vi har brug for tøj til store kvinder. Du ved, vi er jo nogle, der er rigtigt store i det. Vores BMI ligger langt over 20. Og vi har svært ved at få det ned. Det kan der være flere forskellige grunde til. Men lad det ligge her. Den boldgade skal vi ikke ned ad lige nu. Ok?

Alle har ret til at købe smart tøj

Store kvinder har brug for tøj. Og ja, designere og modebranchen i det hele taget, er klar over det. De ved også godt, at store kvinder sjældent er syge eller skyld i, at de er store. De ved, at tøj til store kvinder sælger godt. Det er da også grunden til, at det er sjældent, at en stor kvinde kan finde en smart jakke til en fornuftig pris. De store jakker – altså jakkerne til kvinder i store størrelser – bliver nemlig ikke sat på tilbud så ofte. De store kvinder må derfor betale fuld pris. Dette er sikkert grunden til, at du ikke ser så mange store kvinder gå på udsalg. Det er jo en ydmygende oplevelse at måtte spørge, om du må prøve en bluse eller en jakke i stor størrelse – for blot at skulle sige nej tak til tilbuddet. Vel vidende på forhånd, at det var det, der ville ske.

Derfor er der mange kvinder, der ikke går på udsalg. De går på tøjindkøb en kedelig regnfuld tirsdag formiddag, hvor der ikke er meget trafik. De får ro og fred til at kigge på tilbuddene. Og de får inspiration til selv at sy deres nye jakke.

Scroll to Top