Smerter og fysioterapi

Free stock photo of adult, brawny, diagnosis

Det er ikke så længe siden, at fysioterapeuten gav dig grønt lys for at vende tilbage til træningen. Du har dog fået besked på, at du skal tage det roligt, og du skal bestemt ikke regne med, at du når tilbage til det niveau, du var på, før du blev skadet. Det har været et ret langt forløb med fysioterapi i København her. Faktisk et irriterende langt forløb og din tålmodighed har virkeligt været sat på prøve. Men den fysioterapeut ude i Valby har gjort det umulige. Han har lært dig at gå og løbe igen. Han har givet dig nogle tips, så du hurtigere kan komme tilbage til træningen. Han har også brugt uendeligt mange timer på at fortælle dig om vigtigheden af restituering, når du er i træning. Fysioterapeut med speciale i sportsskader. Hvad mere kunne du ønske dig.

Vil gerne træne igen

Men lige nu handler det om, at du vil tilbage til træningen. Og det kan ikke gå hurtigt nok. Et eller andet sted ved du godt, at du skal høre efter, hvad din fysioterapeut har fortalt dig. Men du kan ikke lade være med at tage ned i klubben igen og igen. Bare for at løbe lidt sammen med kammeraterne. Du har dog indset, at du ikke kan følge med dem. Og det irriterer dig.

Men, så i går, da du måtte vende om, imens de andre løb videre, satte du dig i klubbens kantine, imens du ventede på de andre. Sådan et lille rum med et lille tekøkken! Og her faldt du i snak med et nyt medlem. Han har lige fået lov til at begynde at træne langsomt igen – ligesom dig. Han fortalte, at han har været i behandling på en multiklinik, der tilbyder massage, akupunktur og fysioterapi i Valby. I udvekslede erfaringer med genoptræning og fysioterapeutisk behandling. Du spurgte naturligvis, hvad han var blevet behandlet for.

En hælspore gør meget ondt

Det var en hælspore der gav ondt i hælen. Ikke et alvorligt tilfælde, men tilstrækkeligt til, at han ikke har kunnet træne i meget lang tid. Hans behandling havde dog ikke været så langvarig som din. Men alligevel lang nok, til at han havde haft tid til at kigge sig om efter en anden klub. Han havde valgt jeres klub, fordi han kunne se på jeres site, at I har et samarbejde med en af de dygtigste fysioterapeuter i Danmark. At han så senere hen opdagede, at den klinik, hvor han havde modtaget behandlingen for hælsporen netop, er den, som I samarbejder med, var en god overraskelse. Han havde derfor besluttet sig for at besøge jeres klub for at finde ud mere om den. Og da det ser ud som om, I har et godt kammeratskab, så tænker han, at han har valgt rigtigt i sit klubskifte.

Du fortæller ham, at det er helt rigtigt. Du fortæller også, at fysioterapeuten, som I har et samarbejde med, kan være ret skrap. Forståeligt nok: Der ligger mange års studier og praktisk erfaring bagved. Han gør et godt stykke arbejde – og ofte frivilligt – for klubben. Så han fortjener, at I lytter til hans råd og vejledning.

Massage som en del af genoptræning

Lige nu er I inde i et stadie i genoptræningen, hvor du modtager massage i timevis, hver uge. Du har fået bygget en del muskler op – og nu skal de holdes i form, uden at du kommer til at overtræne. Du vil jo gerne fungere helt normalt igen – meget snart. Og her kommer massagen ind i billedet: For at undgå, at du farer ud og træner alt for meget, så skal du gå til massage i Valby mindst to gange om ugen. Her kan massøren nemlig give dig den dybtgående massage, som du har brug for. Det er faktisk ikke så dårligt. Det, der irriterer dig, er bare, at du så også skal gå til massage i København to andre gange om ugen. Her er det en mere overfladisk massage, du får. Fysioterapeuten har anbefalet det.

Dybdegående massage

Og den ene form for massage (den dybtgående) skal ind i genoptræningen, så det arbejde, du og fysioterapeuten i Valby allerede har lagt, ikke går tabt. Den anden type massage er vist mere et lille trick til at holde dig motiveret. Den sigter på at give dig velvære og, at du får nogle timer, hvor du bare kan nyde at din krops muskler bliver masseret. Det er da også lækkert. Men du er ret sikker på, at du har gennemskuet det. Altså tankegangen med den lidt overfladiske massage.
Faktisk har du da også overvejet, at du skal fortsætte med at få massage et par gange om ugen. Den der følelse af wellness er jo dejlig. Og den type massage gør jo ikke nogen som helst skade. Så du er ikke bange for, at din gamle sportsskade skal bryde op. Du vil også gerne betale for massagen. Du har da også mærket, at massagen faktisk lindrer nogle af de rygsmerter, som du stadig døjer med.

Tennisalbue var det nu ikke

Det var da også et dumt uheld. Du væltede med cyklen. Der lå du på cykelstien og kunne ikke komme op. Det var som om, at din ryg var låst fast og du kunne ikke mærke dine ben. Heldigvis var der nogle søde mennesker, der hjalp dig på hospitalet, hvor de kunne konstatere frakturer i et par ryghvirvler. Der fulgte et langt hospitalsophold, inden du blev udskrevet. På dette tidspunkt var du allerede godt i gang med genoptræningen. Det gik godt. Men fysioterapeuten, der behandlede dig, sagde sin stilling på hospitalet op.

Du valgte at følge med ham. Han ville nemlig åbne sin egen praksis med fysioterapi i Valby. Han blev naturligvis glad for at have en kunde. Men der gik faktisk ikke ret mange dage, så var det svært at booke en tid hos ham. Hvorfor? Fordi flok fandt ud af, at han er specialiseret i behandling af tennisalbuer og lignende lidelser. Nu var det jo ikke en tennisalbue, der var grunden til, at du valgte at følge med ham til hans private klinik. Nej, Grunden er, at han er dygtig til sit arbejde og har en god humor, som du forstår. Du har tillid til ham og vil gøre, som han råder dig til.

Scroll to Top