Støj fra gaden

time lapse photography of vehicles

Hvis du bor i et stort lejlighedskompleks, som ligger tæt på fx en motorvej eller en jernbane, så kan det være ret irriterende konstant at blive vækket af støj derfra, fordi dit soveværelse vender ud imod støjkilden. Også selv om kommunen har etableret sådan en af de der lydisolerende vægge – og det er jo ikke alle steder, at de gør det! Er det en lejelejlighed, så må du nok finde dig i det. Eventuelt bruge et par ørepropper, selvom de ikke er det bedste at sove med. I hvert tilfælde indtil ejerne af boligkomplekset finder ud af, at de er nødt til at sætte lydisolerende vinduer i bygningen.

En god investering

Er det en ejerlejlighed er du mere frit stillet. Du kan vælge selv at finansiere nye lydisolerende vinduer på den side, som vender ud imod motorvejen eller jernbanen. Det kan faktisk godt tænkes, at du skal i gang med en større renovation af lejligheden og at du derfor vil skifte alle vinduerne ud. Det kan være en lidt kostbare affære, men investeringen vil selvfølgelig medvirke til, at værdien af boligen stiger. Det er da en stor fordel.
Det er ikke nødvendigt, at du sætter lydisolerende vinduer i på alle sider af lejligheden. Du kan nøjes med at sætte dem i på den side, hvor du kan høre støjen. På de andre sider kan du eventuelt sætte almindelige vinduer med termoruder i to eller tre lag.

Termoruder kan laves på mål

Måske har du identificeret andre problemer med vinduerne, som er ret gamle. Måske vil du gerne gøre noget for indeklimaet i lejligheden – fx ved at sætte energivinduer i. De kan både holde på varmen i koldt vejr – og holde lejligheden kølig på de varme dage. Måske ligger lejligheden i stueplanet – og du bryder dig ærlig talt ikke om, at forbipasserende frit kan kigge ind i din stue. Måske ligger lejligheden højt oppe i bygningen og du har problemer med meget skarpt sollys, der bare vælter ind om sommeren.

Det er ligegyldigt, hvilket problem du skal have løst, så findes der en løsning, som kan gøre livet behageligere for dig og din familie. Også selv om ingen af vinduerne har de gængse standardmål, som de fleste moderne vinduer produceres i. Du kan nemlig finde alle mulige slags termoruder på mål, uanset hvor store, brede eller små vinduerne er. Du skal bare henvende dig til den rigtige glarmester, som har erfaring med forskellige typer vinduer. Han kan vejlede dig, når det handler om solafskærmning, energibesparelse eller lydisolering.

Alt glas kan skæres på mål

Han kan skære glas på mål og sætte det i de rigtige rammer, så det ikke bliver besværligt for håndværkerne at sætte de nye vinduer ind. Du skal bare holde styr på, hvor de lydisolerende vinduer – eller de solafskærmende – skal sættes ind. Måske kan du lave en aftale med ham om at levere vinduerne i hold, så du får en type ad gangen, så udskiftningen er helt under kontrol. Og det vil slet ikke være usandsynligt, at du så også kan få rabat på en glasdør til din brusekabine, hvis du har brug for mange vinduer.

Scroll to Top