Trafikskader og erstatninger

trafikulykke

Hvis du ejer en bil, så skal du have en forsikring. Det er lovpligtigt. Det er obligatorisk. Du kan ikke komme uden om den udgift. Det er der en rigtig god grund til: Biler er nemlig ikke legetøj. Det er faktisk et våben, du selv styrer. Og det kan ske, at du kommer ud for en trafikulykke. Din bil bliver skadet, fordi en eller anden kommer til at køre ind i den. Denne persons forsikringsselskab vil dække udgifterne til reparationen af din bil.

Ukendt skadevolder

Men det kan jo godt tænkes, at du ikke ved, hvem det er, der kørte ind i din bil. I sådan et tilfælde vil dit eget forsikringsselskab dække omkostningerne. Den slags trafikulykker sker – uheldigvis. Og der findes samvittighedsløse bilister, som bare ikke efterlader et telefonnummer, så du kan kontakte dem. Eller de flygter simpelthen fordi, der går panik i dem.

Måske sker der det, at du bliver ramt – bagfra – af en bil og du udvikler piskesmæld.

Piskesmæld giver ofte erstatning

Piskesmæld er en skade, som går udover de bløde dele i din nakke. Her sidder der et ret kompliceret system af væv, muskler, sener og knogler. Et piskesmæld giver dig smerter i hovedet og nakken som kan brede sig til skuldrene. Det er en ubehagelig smerte, som kan ødelægge meget for dig. Du skal naturligvis have erstatning for piskesmæld, hvis du er så uheldig at få det. Men det kan være meget svært at få overbevist forsikringsselskaberne om, at du faktisk har fået piskesmæld på grund af en trafikulykke.

Derfor skal du huske at gå til lægen indenfor 72 timer efter at trafikulykken skete. Lægen vil nemlig kunne indføre i din sygejournal, at der er tale om piskesmæld som følge af en trafikulykke. Denne note i din journal vil din erstatningsadvokat kunne bruge i den korrespondance med forsikringsselskaberne, som en erstatningssag vil medføre.

Jo, du vil få brug for erstatningsadvokater til at føre sådan en sag. Tro ikke, at du kan klare det helt alene. Der vil være mange argumenter – fra forsikringsselskabernes side – for ikke at acceptere dit erstatningskrav. De vil måske gå med til at dække omkostningerne til reparation af bilen – men, hvis du ikke kan dokumentere, at din læge har konstateret piskesmæld, så bliver det en lang og kompliceret proces.

Komplicerede sager om piskesmæld

Sager om piskesmæld erstatning ender ofte med, at offeret ofte bliver mistænkeliggjort. Dette er naturligvis ikke forsikringsselskabets ønske at mistænkeliggøre nogen som helst. Men det sker, fordi selskaberne ofte har nogle meget strenge og rigide regler for, hvilke personskader de vil give erstatning for. Og da piskesmæld ikke kan dokumenteres med scanninger eller røgten fotografier, så er det meget svært at vise forsikringsselskaberne, at du rent faktisk lider af det.

Måske tror du, at du kan klare erstatningssagen selv. Det kan du måske også – i hvert fald i begyndelsen. Men på et eller andet tidspunkt vil du måske få så mange smerter, at du bare ikke kan koncentrere om at skrive et svar til forsikringsselskabet alene. Her vil erstatningsadvokaten være behjælpelig. Og han har erfaringen med denne slags erstatningssager.

Scroll to Top