Utilstrækkelig isolering

Indblæst isolering på loft

De fleste mennesker her i landet bor i ejerboliger. Det er stadig den store præference, når det handler om bolig. Altså at vi ejer den. Det er måske en af grundene til, at vi oftere ser priserne på boliger stige, end vi ser dem falde. Ok, der kommer en boble i ny og næ. Men vi glemmer den hurtigt – og priserne på ejerboliger stiger igen. Det er derfor en god investering – fast ejendom. Og nogle er så heldige, at de ejer mange boliger – og kan leje nogle af dem ud.

Det helt rigtige hus

Men, det kan være risikabelt at købe en ejerbolig, sådan med bind for øjnene: Vi spørger en ejendomsmægler, der fortæller, at han har lige det rigtige hus til os og vores familie. Vi ser huset. Det er dejligt. Kvarteret, det ligger i, er dejligt. Indkøbsmuligheder lige om hjørnet. Og skole til børnene ligger ikke særligt langt væk. Vi køber huset. Og så viser det sig, at den ejerskifteforsikring, som vi tegnede, slet ikke dækker over de fejl og mangler i ejendommen, som vi opdager i løbet af det første års tid.

Fx så var der meget utilstrækkelig hulmursisolering i huset, da vi købte det. Meldte tilstandsrapporten noget om det? Ikke spor. Der var slet ikke nogen anmærkninger vedrørende den eksisterende isolering. Havde den byggekyndige tjekket det? I er ret skeptiske.

Hulmursisoleringen

Hvorom alt er: Forsikringsselskabet nægter at dække omkostningerne til isolering af hulmure. De vil heller ikke høre tale om loftsisoleringen. Det var jo ret nærliggende at kigge på jeres loftsisolering, da I opdagede den mangelfulde hulmursisolering.

I fik derfor hurtigt tilkaldt en energiekspert, som vidste alt om isolering af hulmur og lofter. Han var chokeret over, at I havde fået en tilstandsrapport uden anmærkninger.

For lidt isolering på loftet

Han kunne jo se med det blotte øje, at jeres loftisolering var totalt umulig og utilstrækkelig. Her anbefalede han, at I får fjernet den eksisterende loftsisolering og får lagt et nyt lag, som møder de byggekyndiges anbefalinger: Ca. 40 cm.  Og samtidigt så vil I også kunne få udbedret den begyndende fugtskade ved et af loftets spær. Det er vigtigt med god ventilation på loftet – selvom det lyder mærkeligt. Sådan er det bare. Isolering af loft er lidt af en videnskab for sig selv.

Så lad være med selv at udføre den, medmindre du er fuldkommen sikker på, hvad du skal gøre og hvordan. Der findes isolatører, som har specialiseret sig i at lave god loftsisolering, uden at det kommer til at vare flere dage. Faktisk kan de lave en ny loftsisolering på en enkelt dag – og det vil også sige, at de bygger en ny gangbro og sørger for at den gamle er rengjort. Den gamle bliver ikke taget ned, da den ofte er en del af selve tagkonstruktionen. Det er sådan noget rent teknisk noget, som isolatørerne ved alt om. Det skal ikke bekymre dig. Nej, du skal nyde, at når du har fået lavet både god hulmursisolering og loftsisolering, så vil du kunne mærke det lige med det samme: Dit hus holder bedre på varmen.

Scroll to Top