Uundgåelig konkurs

attorney, act, files

Det går ikke længere. Gælden vokser og vokser. Du – og dit firma – kan ikke leve op til forpligtigelserne. Det er trist, men du har indset, at du må indgive konkursbegæring. Du har derfor brugt tid på at søge på nettet efter ”Advokat konkurs ekspert”, fordi du ved, at du har brug for hjælp – sådan juridisk set. Du er ikke selv advokat og du vil gerne lige tale med en konkurs advokat, der kan vejlede dig, så processen ikke bliver for overvældende. Din søgning har resulteret i, at du kan kontakte 3 forskellige konkurs advokater – telefonisk. Det er bedre at tale om det her, end at skrive mails frem og tilbage. En samtale kan hurtigere give dig et indtryk, om du har fundet den rigtige advokat.

Samtaler med advokater

Den første advokat, som du taler med skriver på sin hjemmeside at han har stor erfaring med at være kurator for konkurser. Du kan dog høre på samtalen, at advokaten ikke lytter til dig. Du får derimod en salgstale om, hvor godt hans team er og en del referencer til konkurser, som hans firma har været kurator for. Du siger tak for samtalen og ringer af. Det var ikke den advokat, du skal samarbejde med i den triste situation, du står i lige nu.

En erfaren konkurs advokat

Den næste konkurs advokat, som du ringer op, virker meget velovervejet. Han lytter til dig. Der er faktisk lange pauser i samtalen, hvor ingen af jer siger noget. Som om han venter på, at du skal supplere, hvad du lige har sagt.
Efter en meget lang samtale med denne advokat, hvor det mestendels har været dig, der har fortalt og fortalt, begynder advokaten så at spørge dig om, hvorfor du mener at du er nødt til at indgive en konkurserklæring. Du fortæller ham, at du ikke længere kan overskue at skulle betale husleje, lønninger, leverandører og banklån.

De der Corona lån bliver jo forrentet med en stadig stigende rente. Der er ikke stabilitet i virksomhedens økonomi. Du kan høre, at advokaten nøje overvejer, hvordan han skal spørge dig. Han vælger sine ord med forsigtighed.

Muligheder for rekonstruktion af firmaet

Efter en rum tid får han så spurgt dig, om du har talt med andre konkurs advokater og om de mon har foreslået dig muligheden for rekonstruktion af virksomheden. Du fortæller ham, at du har talt med en advokat, der har været kurator for mange konkurser. Men inden du når at få sagt navnet på den specifikke advokat, bliver du afbrudt: ”Jo, ham kender jeg godt. Du behøver ikke at sige mere. Han er meget ung – og har ikke helt den erfaring, som en konkurs advokat, der har været 25 år i branchen har.”

Advokaten, du taler med, foreslår, at I tager et frokostmøde i morgen, hvor han forklarer dig i dybden hvad en rekonstruktion er, og hvilke muligheder han ser for, at I måske kan redde din virksomhed fra konkurs. Du har fået et håb. Du skal til møde i morgen kl. 12:30. Konkurs advokaten vil forklare dig alt om hvad det vil sige at indgive konkursbegæring og om muligheden for rekonstruktion.

Scroll to Top