Rejseplaner

Photo of Woman Sitting on Boat Spreading Her Arms

Så er påsken vel overstået. Hverdagen er kommet tilbage. Men som dansker, så planlægger du nok lidt ud i fremtiden. Og når du ser på din kalender, så kan du se, at der kun lige er knapt to måneder til at skolernes sommerferie begynder. Og det sætter jo tankerne i gang: Hvor skal I på ferie i år – her til sommer? I plejer jo at tage af sted i en uge eller to ned til syden. Som regel Spanien. Men altså, sidste år var det lidt som om, at I alle – hele familien – er blevet lidt trætte af Spanien. Smukt land. Søde mennesker. Jo. Men. Noget nyt? Ja, det vil nok være fokus i år.

Et nyt sted i år

I skal et andet sted hen – i et par uger. Og du ved, at du skal bestille jeres rejse nu. Der er mange rejser her at vælge imellem. Skal det være til Thailand? Eller USA? Det er jo stadigvæk populære rejsemål. Men det er dyre rejser. Så tør du risikere at forbruge for meget på sommerferiens rejser? Det vil du gerne undgå. Leveomkostningerne er jo røget op med en fart og til et niveau, der er helt uhørt. Så en af de der rejser til Tyrkiet, som du så på et eller andet site, ville måske være svaret og løsningen på problemerne: Et nyt og spændende sted og en billig rejse.

Tanken er slet ikke frastødende. Tværtimod: Tiltrækkende. Hvis du bare lige kunne glemme alt om store jordskælv og valg i Tyrkiet lige nu.

Tænk ikke på jordskælv. De sker. Men ikke i de områder, som danske turister sædvanligvis besøger, når de rejser til Tyrkiet. Og valget – ja det kan du jo vende til et samtaleemne med de lokale, så du lærer dem godt at kende. Tyrkiske mennesker er lige så interesserede i politik, som du og jeg er.

Maj er her allerede

Nu er vi allerede inde i maj måned. Tiden går virkeligt for hurtigt. I går var det vinterferie. I var på en lækker skiferie i Norge. Men nu er det allerede tid til, at I skal have lagt alle planerne for sommerferien på plads.

Du er derfor rigtigt glad for, at du allerede – inden I tog til Norge – havde kigget på charterrejser. Og du bookede da også 14 dages ferie i en skøn ferielejlighed nede i det sydlige Spanien. Så du har ro i sindet – og faktisk glæder du dig til, at I skal afsted. Allerede i løbet af den første uge af skolernes sommerferie. Så der er ikke så lang tid til. Men hvad så med resten af sommerferien? Der er jo en del ugers ferie – især for børnene. Skal du sende dem til en eller anden højskole for børn? Skal den store pige have lov til at komme på rideferie i England? Eller skal hun have lov til at knokle nede i stalden?

Mon en afbudsrejse er løsningen?

Du vil gerne give hende en rideferie. Men ikke en af dem på Island. De er bare for dyre. Det bliver England eller Tyskland. Du må dog lige undersøge, hvad det koster først. Så du leder specifikt efter billige rejser til Tyskland. Og kan du finde noget bondegårdsferie med hestehold dér, så slår du til.

Det er ikke helt nemt at finde ride ferier. Det er noget nemmere at finde bondegårdsferier. Både i Tyskland og i Frankrig. Du forsøger at kigge lidt på nogle af de der særlige portaler, der specialiserer sig i ride ferier. De har godt nok afbudsrejser til Argentina og USA – men det er altså ture, der koster meget mere end jeres charterrejse til Spanien har kostet. Og: Argentina og USA er meget langt væk, når det handler om en 14-års hestegal pige. De rejser er udelukket.

Scroll to Top